lovepowerman
[lovepowerman]
lovepowerman
Kayıt Tarihi: 13.09.2010
İleti Sayısı: 2.590
Şehir: İzmir
Durum: Forumda Değil
E-Posta Gönder
Web Adresi
Özel ileti Gönder
|
Konu Tarihi: 12.03.2011- 23:37
Adobe - Kurusu John Warnock‘un evinin arkasında akan derenin adı Adobe Creek.
Apache -başlangıçta NCSA’nın httpd deoman sunucuları için yama yapan kurucu ekip, yeni teknolojileri için isim verme konusunu fazla düşünmemişler ve Yamalık Sunucu (A Patchy Server) deyiminin içinden “APACHE” markasını çıkarmışlar. Kıvrak zeka budur.
Apple Computers - Steve Jobs‘ın en sevdiği meyvenin ismi. Zaten Apple dendiği zaman akla ilk gelen sıfat “sade” değilmidir. Hikayesini de vereyim hemen ,Steve Jops yeni şirketleri için isim düşünen ekip arkadaşlarına döner ve şunu söyler:”Eğer saat 5′e kadar adam gibi bir isim bulamazsanız, şirketin adı APPLE olacak!! “. Demekki elemanlar daha iyi bir isim bulamamış.İyi ki de bulamamış valla.
C (Programlama Dili) - Dennis Ritchie abimiz zamanında kullandığı B dilini geliştirmiş ve ismine “New B”(yeni B) demiş, daha sonra “C.Earlier”(C öncesi) adını takmış. C de bu şekilde gelişimine devam etmiş.
CISCO - San Francisco şehrine atfen kısaltma.
Compaq - “COMputer” ve PAQ(küçük entegre cisimler) kelimelerinin birleştirilmiş hali.
GNU - Bir Afrika antilop çeşiti. Zaten logosu da bunu anımsatıyor.
Google - ismi başlangıçda bir kınaye ile çıktı. Yapılan arama motoru ,web de aradığı bilgilerin miktarına uygun olarak düşünülmüş bir asimetrik yapılı “Googol” kelimesi ile faaliyete geçer.Ortadaki çift “o” için, 1 den 100 e kadar uzatılabilme özelliği üzerinde durulmuş. Zaten şuan Google’un arama sonuçları için sayfalama mantığı aynı bu şekilde. Daha sonra ise buldukları finansörler ile yaptıkları konuşmaların sonunda markanın son hali “Google” üzerinde karar kılınmış.
Hotmail - Kurucu Jack Smith, web üzerinden her bilgisayarın ulaşabileceği mail erişimi fikrini hayata geçirir ve oturup projesi için uygun isim aramaya başlar. Sonu “mail” ile biten her alternatifi dener ve en sonunda , aynı zamanda “.html” kelimesinin geniş hali olan “hotmail” ismini marka yapmaya karar verir.
HP - Bill Hewlett ve Dave Packard arkadaşlar, soyadlarını markalaştırmaya karar verirler. Markalarının “Hewlett-Packard” mi yoksa “Parckard-Hewlett” mi olacağını yazı-tura ile kararlaştırırlar. Sonuç : Hewlett-Packard.
Intel - Bob Noyce ile Gordon Moore da Hewlett-Packard gibi yapmak istemişler , fakat düşündükleri “Moore Noyce” markasının bir hotele tescillendiğini öğrenince vazgeçmişler. Sonunda “Integrated Electronics” i entegre etmişler.
Java - Yaratıcısı James Gosling’in başlangıçta Oak olarak isimlendirdiği bu yeni programlama teknolojisi , “OAK” harflerinin başka bir programlama dilinin içinde gömülü olduğunu anlayınca programcılardan oluşan ekip , çarşaf çarşaf isim listelerinden , ofiste en çok içtikleri kahveyi anımsattığı için Pasific’teki Java adasının isminde karar kılmışlar.
|